Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Párolt libamáj

Libamáj párolva fimon.

Kategória:
szárnyas ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • libamáj
  • zsír
  • vöröshagyma
  • 1 nagy libamáj
  • 8 dkg zsír
  • 10 szem egész bors
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 g piros­paprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Párolt libamáj elkészítése: a libamájat sütés előtt kb. 1 órára kevés tejben vagy tejjel elkevert hideg vízben áztatjuk.

Az áztató vízből kivéve tiszta ruhával szárazra töröljük, megsózzuk. Lábosba tesszük, zsírt, szeletbe vágott hagymát, néhány szem egész borsot, csipetnyi pirospaprikát teszünk mellé és annyi vízzel engedjük fel, hogy a libamájat kb. félig ellepje.

Fedő alatt addig pároljuk, amíg a víz elpárolog belőle és a libamáj megpuhul.

Fedőt levéve róla és a sütőben, időnként megforgatva és saját zsírjával öntözve, minden oldalát szép pirosra sütjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-08-20 12:15:51

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá