Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Libamáj Rizottó

Finom libamáj recept.

Kategória:
szárnyas ételek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • libamáj
  • gomba
  • rizs
  • 24 dkg libamáj
  • 10 dkg gomba
  • 10 dkg főtt zöldborsó
  • 24 dkg rizs
  • 8 dkg zsír
  • 6 dkg parmezám-sajt
  • 2 dkg vöröshagyma
  • 4 g törött bors
  • 1 g majoranna
  • kis csomó zöldpetrezselyem
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Libamáj rizottó elkészítési módja a következő: a májat egyforma kockákra vágjuk fel. A gombát megtisztítjuk, nagyon jól megmossuk és ugyancsak egyforma kockára vágjuk.

Serpenyőben a zsírt felhevítjük, az apróra vágott hagymát, a májat és gombát egyszerre beletéve nyílt láng felett erős tűzön gyors pirítással megpirítjuk, csak a végén sózzuk, majorannával, törött borssal, apróra vágott zöldpetrezselyemmel fűszerezzük.

Közben a rizst megpároljuk és ezt is a májhoz adjuk. A zöldborsót megfőzzük vagy pároljuk és azt is májhoz adjuk. A végén adjuk hozzá a reszelt sajtot és kis lángon összekeverjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-08-20 11:19:45

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá