Finom kacsa recept.
Kacsa Amerikai Módra elkészítése: először is elkészítjük a tölteléket, amivel a kacsát fogjuk megtölteni.
Töltelék elkészítése:
3 dkg vajon megpirítunk 15 dkg apróra vágott champignon gombát egy kis zöldpetrezse1yemme1 és az apróra vágott kacsamájat hozzátesszük. Kicsit pirítjuk, enyhén megsózzuk, majd egy evőkanálnyi tejföllel, egy evőkanálnyi paradicsommal és egy fél dl vörös borral feleresztjük, egy kis törött borssal megízesítjük és egy tejben áztatott, héjától megtisztított tejes zsemlével, 1 egész tojással elkeverjük.
A fenti töltelékkel megtöltjük a kacsa mellét és oldalát. A hasüregébe egy darab borízű almát teszünk. Enyhén megsózzuk, 6 dkg forró zsírral leöntjük és lassan szép pirosra sütjük.
Mártás elkészítése:
A kacsa zsírjába, amikor már megsült, öntsünk egy fél dl bort, egy evőkanálnyi tejfölt, azután jól beforralva külön tálban adjuk a kacsa mellé.
Beküldte: Kata - Datum: 2009-08-13 18:48:24