Osztrák sütemény.
Hat tojásból a szokásos módon piskótamasszát készítünk. A piskótamasszát ezután kiskanállal beleszaggatjuk 1 l forrásban levő tejbe.
Egyszerre csak 3-4 darabot szaggatunk bele, mert nagyon megnő.
Ha a gombócok az egyik oldalon megfőttek, megfordítjuk őket a másik oldalukra.
Majd kivajazott tűzálló tálba szedjük a galuskákat. Minden galuska tetejére kis darab vajat teszünk. Meghintjük cukrozott darált mandulával, amelybe előbb rumba áztatott mazsolát kevertünk.
Erre ismét egy sor galuskát rakunk, a tetejére vagdalt cukrozott gvümölcsöt teszünk. Erre ismét egy sor galuska kerül. (Természetesen minden sor galuskára vajat teszünk)
A legfelső sor galuska legyen, melyet megszórunk héjától megtisztított hosszúkásra vagdalt mandulával.
Negyedórára közepesen meleg sütőbe tesszük. Borsodóval tálaljuk
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-21 17:59:33