Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Salzburgi galuska

Osztrák sütemény.

Kategória:
sütemények
Ország:
osztrak
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tojás
  • mandula
  • cukrozott gyümölcs
  • 6 tojásból készített piskótamassza
  • 1 l tej
  • 10 dkg vaj
  • darált mandula
  • mazsola
  • rum
  • cukrozott gyümölcs
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Hat tojásból a szokásos módon piskótamasszát készítünk. A piskótamasszát ezután kiskanállal beleszaggatjuk 1 l forrásban levő tejbe.

Egyszerre csak 3-4 darabot szaggatunk bele, mert nagyon megnő.

Ha a gombócok az egyik oldalon megfőttek, megfordítjuk őket a másik oldalukra.

Majd kivajazott tűzálló tálba szedjük a galuskákat. Minden galuska tetejére kis darab vajat teszünk. Meghintjük cukrozott darált mandulával, amelybe előbb rumba áztatott mazsolát kevertünk.

Erre ismét egy sor galuskát rakunk, a tetejére vagdalt cukrozott gvümölcsöt teszünk. Erre ismét egy sor galuska kerül. (Természetesen minden sor galuskára vajat teszünk)

A legfelső sor galuska legyen, melyet megszórunk héjától megtisztított hosszúkásra vagdalt mandulával.

Negyedórára közepesen meleg sütőbe tesszük. Borsodóval tálaljuk

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-04-21 17:59:33

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá