Magyar sütemény.
A lisztbe a cukrot elvegyitjük és az élesztőt belemorzsoljuk, majd a 2 doboz kefirt, olajat és a két egész tojást. Jol összedolgozzuk, könnyen nyujthato álagu lesz a tészta. ezt henger alakra formázzuk és 8 egyforma részre vágjuk. A Rámát az 1 kanál sóval habosra kavarjuk. Az 1 nyolcad tészta darabokat kerek palacsinta nagyságra nyujtjuk és a kikavart Rámábol kb. 1 evőkanálnyit minden kerek lapra elkenünk (mint a vajaskenyérre). Utána felvágjuk a kerek lapot mint a tortát 8 cikre és a külső részétől befele haladva feltekerjük kis kiflikre. Igy lesz 64 db kiflink. Ezt lazán tepsibe rakjuk, tetejét tojással , vagy tejfőllel lekenjük és szorhatjuk sajttal, szezámmaggal, Tepsiben hagyjuk 2 órát pihenni és utána meleg sütőben szép barnára sütni. Nagyon finom és kiadós vendégváro, több napig finom puha marad, frissen kellemes ropogos. Jó étvágyat!
Beküldte: Fazekas Mihályné - Datum: 2007-10-09 19:31:03