Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Császármorzsa

Magyar sütemény.

Kategória:
sütemények
Ország:
magyar
Főre:
0

groen_arrowHozzávalók

  • liszt
  • tojás
  • mazsola
  • 25 dkg liszt
  • 4 tojás
  • 4 dl tej
  • 4 dkg vaj
  • 5 dkg mazsola
  • 10 dkg cukor
  • 8 dkg zsír
  • csepp só
  • citromhéj.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A lisztet a tejjel simára keverjük, hozzáadjuk a tojássárgáját, 5 dkg cukrot, csepp sót, reszeit citromhéjat, 5 dkg olvasztott vajat, végül a tojásfehérjéből felvert kemény habot. Kis tepsibe, felhevített zsírba öntjük, s mérsékelten meleg sütőben világosra sütjük. Ha megsült, deszkára borítva apróra vagdaljuk, edénybe tesszük, hozzákeverjük a megmosott mazsolát, vízgőz felett forróra melegítjük. Vaníliás cukorral meghintiTe tálaljuk. Meleg, hígított gyümölcsízt vagy málnaszörpöt külön adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-09-22 12:10:50

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá