Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Töltött Paprika

Magyar sertés étel.

Kategória:
sertés húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • sertéshús
  • rizs
  • zöldpaprika
  • 30 dkg darált sertéshús
  • 6 dkg rizs
  • olaj vagy zsír
  • 5 dkg hagyma
  • 10 dkg paradicsompüré
  • 8 db zöldpaprika
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg cukor
  • bors
  • kávéskanálnyi vágott zöld petrezselyem.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A zöldpaprikából kivesszük a csutkákat és megmossuk.

A rizst nem egészen puhára főzzük és hűvös helyre állít juk.

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a rizst, az olaj vagy zsírban megpirított 3 dkg hagymát és a finomra vágott zöldpetrezselyrnet, egy egész tojást; sózzuk, borsozzuk, és az egészet összedolgozzuk.

A lecsurgatott zöldpaprikákat a hússal megtöltjük és puhára főzzük a megmaradt anyagból elkészített paradicsommárlásban. Ha a paprikák túl erősek, töltés előtt leforrázzuk és hideg vízben öblítjük őket. Köretnek sós burgonyát adunk.

Ha ízlett a töltött paprika kóstolja meg a finom rizses sertéshúst is!

groen_arrowExtra

Beküldte: - Datum: 2007-12-12 09:57:50

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá