Magyar sertés étel.
50 dkg húst apró kockákra vágunk. Olajon vagy zsíron 15 dkg reszelt vöröshagymát megpirítunk, azután a húskockákat is megpirítjuk benne. Teszünk hozzá 30 dkg kockára vágott vegyes zöldséget, 5 dkg gombát, 10 dkg főtt zöldborsót, megsózzuk s egy kis vízzel a húst puhára pároljuk.
A 25 dkg rizst, amelyet előzőleg megfőztünk, ráöntjük, összekeverjük, s sütőben lefedve 25 percig pároljuk. A párolás alatt nem keverjük, mert a rizst összetörnénk.
Formába tesszük, s ismét felhevítjük kissé a sütőben.
Azután tálra boritjuk, s finomra vágott zöldpetrezselyemmel meghintve adjuk asztalra.
Ha ízlett a rizses sertéshús kóstolja meg a finom
rakott káposztát is!
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-12-12 10:35:28