Magyar sertés étel.
Olajban vagy zsírban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát, hozzátesszük a kövéres darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk és megpaprikázzuk, majd keveréssel 10-12 percig lassan pirítjuk.
A húsos szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben gyengén áthevítjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és 2-3 percig pirítjuk.
A káposztát sós vízben 20 percig forraljuk és lecsurgatjuk róla a vizet. Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy tűzálló edényt zsírral kikenünk, aljára tesszük a káposzta egyharmadát, erre szétszórjuk a szalonnás kolbászt, majd rátesszük a káposztának ugyancsak egyharmadát, meglocsoljuk tejföllel, erre rátesszük a főtt rizst, egy rétegben rátesszük a lepirított darált húst és végül a fennmaradt káposztát.
Idényben néhány karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot is tehetünk közé. A káposzta tetejét a megmaradt tejföllel meglocsoljuk, meghintjük paprikával és olvasztott zsírral, meglocsolva, középmeleg sütőben 1 és 1/4 órán át pároljuk.
Ha ízlett a rakott káposzta kóstolja meg a finom
töltött káposztát is!
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-12 10:48:25