Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rakott Káposzta

Magyar sertés étel.

Kategória:
sertés húsok
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • sertéshús darálva
  • rizs
  • savanyú káposzta
  • 40 dkg sertéshús darálva
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 6 dkg nyers császárszalonna
  • 8 dkg rizs (párolva)
  • zsír vagy olaj
  • 70 dkg savanyú káposzta
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • 3 dl tejföl
  • bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Olajban vagy zsírban sárgára pirítjuk a finomra vágott hagymát, hozzákeverjük az apróra zúzott fokhagymát, hozzátesszük a kövéres darált sertéshúst, sózzuk, borsozzuk és megpaprikázzuk, majd keveréssel 10-12 percig lassan pirítjuk.

A húsos szalonnát kockákra vágjuk, egy serpenyőben gyengén áthevítjük, majd hozzáadjuk a karikára vágott füstölt kolbászt és 2-3 percig pirítjuk.

A káposztát sós vízben 20 percig forraljuk és lecsurgatjuk róla a vizet. Egy megfelelő nagyságú tepsit, vagy tűzálló edényt zsírral kikenünk, aljára tesszük a káposzta egyharmadát, erre szétszórjuk a szalonnás kolbászt, majd rátesszük a káposztának ugyancsak egyharmadát, meglocsoljuk tejföllel, erre rátesszük a főtt rizst, egy rétegben rátesszük a lepirított darált húst és végül a fennmaradt káposztát.

Idényben néhány karikára vágott zöldpaprikát és paradicsomot is tehetünk közé. A káposzta tetejét a megmaradt tejföllel meglocsoljuk, meghintjük paprikával és olvasztott zsírral, meglocsolva, középmeleg sütőben 1 és 1/4 órán át pároljuk.

Ha ízlett a rakott káposzta kóstolja meg a finom töltött káposztát is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-12-12 10:48:25

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá