Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Flamand saláta

Finom Flamand saláta.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • vörös káposzta
  • zeller
  • alma
  • 50 dkg vörös káposzta
  • 20 dkg zeller
  • 20 dkg alma
  • 2 dkg metélőhagyma
  • 1,5 dl tejföl
  • 1 citrom
  • 1 dl ecet
  • feketebors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Flamand saláta elkészítése a vörös káposztát legyaluljuk, megsózzuk, és minimum 2 órán keresztül állni hagyjuk. A zellert megtisztítjuk, lereszeljük, és a káposztához keverjük törött borssal megszórjuk.

Az ecetet vízzel felforraljuk és forrón a salátára öntjük. Ezután fedővel lefedve hagyjuk kihűlni, majd hűtőszekrénybe tesszük.

Az almát megtisztítva vékony csíkokra vágjuk, citromlét csöpögtetünk rá, hogy meg ne barnuljon, és óvatosan a káposztához keverjük. Tálaláskor tejfölt teszünk a tetejére, és finomra vágott metélőhagymával megszórjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-11-18 17:08:56

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá