Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Búzadarás vegyes saláta

Búzadarás vegyes saláta recept.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • búzadara
  • gomba
  • paradicsom
  • 25 dkg búzadara
  • 20 dkg gomba
  • 40 dkg kemény paradicsom
  • 2 evőkanál citromlé
  • ­3 dkg vaj
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 csomó pet­rezselyemzöld
  • 1 kis uborka
  • kakukkfű
  • menta
  • bazsalikom
  • pirospaprika
  • fekete­bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Búzadarás vegyes saláta elkészítése a búzadarát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük.

A gombát felszeleteljük és vajon megpároljuk. Apróra vágjuk a paradicsomot és a petrezselymet. Az egészet összekeverjük, majd lassan elkeverjük az olajjal, erősen megfüszerezzük, sóval, törött borssal, pirospaprikával és ízlés szerint citromlével meglocsoljuk. Tehetünk még bele kakukkfüvet, bazsalikomot és mentát is.

Fejessaláta levelekkel lerakott tálon terítjük szét, a tetejét paradicsom- és uborkakarikákkal díszíthetjük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőszekrényben érleljük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-11-18 15:31:22

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá