Olasz saláta.
Mossuk meg a rizst, majd olajban futtassuk meg, majd vízzel felengedve, fedő alatt pároljuk meg.
A zöldpaprika csutkáját eltávolítjuk, megmossuk, erezetét kivágjuk, majd metéltre vágjuk.
A zellerkockát enyhén sós vízben megfőzzük, levétől lecsurgatjuk, félretesszük.
A jól kihűtött rizst a szeletelt zöldpaprikát és a főtt zellerkockát edénybe tesszük, hozzáadjuk a szintén metéltre vágott retket.
Tegyük bele a durvára összevágott pörkölt földimogyorót.
Sóval, törött borssal, citromlével és szardellapasztával ízesítjük. Az egészet meglocsoljuk 1 dl étolajjal, jól kihűtve salátalevél-alapra tálaljuk.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-01-29 13:00:31