Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gombasaláta

Finom könnyű gomba saláta.

Kategória:
Saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • champignon gomba
  • kifliburgonya
  • metélőhagyma
  • 50 dkg champignon gomba
  • egy kis csomó metélőhagyma
  • kávéskanál reszelt vöröshagyma
  • törött bors
  • 50 dkg főtt kifliburgonya
  • 3 evőkanál étolaj
  • egy kevés só
  • cukor
  • egy és fél dl borecet vagy két citrom leve
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Gombasaláta elkészítési módja: a csutkájától megtisztított fehér champignon gombát vízben megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.

A gombát negyedekre vagy nyolcadokba vágjuk. A gomba héját nem szabad lehúzni.

Egy edényben egy deci vizet felforralunk kevés só és citromlevével, beletesszük a gombát, megkeverjük és 3 percig előfőzzük. Ezt követően kihűtjük.

Héjában főtt és megtisztított, vékony karikákra vágott kifli burgonyát kicsit megsózva egy tálba rakjuk erre öntjük rá a gombát.

Kevés borecettel, cukorral és vízzel jóízű marináló levet készítünk alá, amelyben elkeverve, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, kevés törött borsot és 20 percig félretesszük. Majd ismételten összekeverjük és megöntözzük az étolajjal, megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.

groen_arrowExtra

Beküldte: Kati - Datum: 2009-07-13 17:10:21

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá