Finom könnyű gomba saláta.
Gombasaláta elkészítési módja: a csutkájától megtisztított fehér champignon gombát vízben megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.
A gombát negyedekre vagy nyolcadokba vágjuk. A gomba héját nem szabad lehúzni.
Egy edényben egy deci vizet felforralunk kevés só és citromlevével, beletesszük a gombát, megkeverjük és 3 percig előfőzzük. Ezt követően kihűtjük.
Héjában főtt és megtisztított, vékony karikákra vágott kifli burgonyát kicsit megsózva egy tálba rakjuk erre öntjük rá a gombát.
Kevés borecettel, cukorral és vízzel jóízű marináló levet készítünk alá, amelyben elkeverve, hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, kevés törött borsot és 20 percig félretesszük. Majd ismételten összekeverjük és megöntözzük az étolajjal, megszórjuk finomra vágott metélőhagymával.
Beküldte: Kati - Datum: 2009-07-13 17:10:21