Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Spárgasaláta

Finom spárgasaláta recept.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • spárga
  • tojás
  • szardellapaszta
  • 1/2 kg spárga
  • 2 tojás
  • 3 kávéskanál olaj
  • 2 dkg vaj
  • 1 csomó metélőhagyma
  • kevés szardellapaszta
  • citromlé
  • mustár
  • cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Spárgasaláta recept elkészítése a 2 tojást keményre főzzük. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, és sós, egy kicsit cukros vízben megfőzzük. Ha megfőtt, kivesszük a levéből és egy tálba tesszük.

A tojások megfőtt sárgáját elkeverjük az olajjal, 1 kiskanál mustárral, kevés citromlével és sóval ízesítjük. A tojásfehérjét apróra vágjuk, összekeverjük a vajjal, és egy kevés szardellapasztával ízesítjük. Az egészet jól összedolgozzuk, hozzáadva egy keveset a spárga levéből, és ráöntjük a spárgára.

A metélőhagymát apróra vágjuk, és a salátára szórjuk. Pár órára hűtőszekrénybe tesszük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Kata - Datum: 2010-02-03 09:32:19

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá