Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Burgonyás spárgasaláta

Ízletes burgonyás spárgasaláta.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • spárga
  • burgonya
  • tojás
  • 1/2 kg spárga
  • 1/2 kg burgonya
  • 6 tojás
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 dl tejföl
  • 5-6 zöld hagyma
  • feketebors
  • ecet
  • cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Burgonyás spárgasaláta elkészítése 4 tojást keményre főzünk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, és karikákra vágjuk.

A zöldhagymát nagyon apróra daraboljuk. (Egy keveset vághatunk hozzá a szárából.) Tálban összekeverjük 2 nyers tojás sárgáját az olajjal és a tejföllel. Beletesszük az apróra vágott hagymát és a hagymaszárat, ecettel, sóval, törött borssal ízesítjük, és elkeverjük a spárga levével.

A 4 kemény tojást vékony karikákra vágjuk. A salátástál aljára először egy sor burgonya kerül, majd tojáskarikák, utána a spárga. Ezt a sorrendet ismételjük. Legalább 3-4 órával fogyasztás előtt tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átérjenek.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsu - Datum: 2009-11-11 09:41:23

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá