Ízletes burgonyás spárgasaláta.
Burgonyás spárgasaláta elkészítése 4 tojást keményre főzünk. A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, 4-5 cm-es darabokra vágjuk, sós vízben megfőzzük. A burgonyát héjában megfőzzük, ha kihűlt, meghámozzuk, és karikákra vágjuk.
A zöldhagymát nagyon apróra daraboljuk. (Egy keveset vághatunk hozzá a szárából.) Tálban összekeverjük 2 nyers tojás sárgáját az olajjal és a tejföllel. Beletesszük az apróra vágott hagymát és a hagymaszárat, ecettel, sóval, törött borssal ízesítjük, és elkeverjük a spárga levével.
A 4 kemény tojást vékony karikákra vágjuk. A salátástál aljára először egy sor burgonya kerül, majd tojáskarikák, utána a spárga. Ezt a sorrendet ismételjük. Legalább 3-4 órával fogyasztás előtt tegyük hűtőszekrénybe, hogy az ízek jól átérjenek.
Beküldte: Zsu - Datum: 2009-11-11 09:41:23