Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Brassói saláta

Brassói saláta recept.

Kategória:
saláták
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • káposzta
  • zöld dinnye
  • sárgarépa
  • 50 dkg fehér káposzta (egy 5 l-es üvegre számítva)
  • 35 dkg vörös káposzta
  • hosszúkás húsos zöldpaprika
  • 25 dkg gömbölyű sárga paprika
  • 25 dkg uborka
  • 4 kis zöld dinnye
  • 50 dkg karfiol
  • 1 sárgarépa
  • 1 csomó kapor
  • néhány szál zellerzöld
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Brassói saláta elkészítése a karfiolt rózsáira szedjük. A sárgarépát megtisztítjuk és négy részre vágjuk. A zöldpaprikát szeleteljük, majd mindent összeválogatva egymás fölé üvegbe rakjuk.

Ezután vizet forralunk, amelyhez literenként egy marék sót adunk. A sós levet gyosan a zöldfélékre öntjük, és állni hagyjuk. Pár nap múlva ugyan megzavarosodik, de ne ijedjünk meg, hamarosan letisztul.

Ecet híján a káposzta savanyítja meg a salátát, amitől érdekes, savanyú ízt kap. Elkészítés után pár héttel fogyasztható.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsu - Datum: 2009-11-11 09:44:19

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá