Ízletes puding recept.
Kabinet Puding elkészítése a következő 4 tojásból 8 dkg cukorral, 8 dkg liszttel piskótát készítünk. Kisütjük és vékony szeletekre felvágjuk.
Pudingformát kizsírozzuk ezzel béleljük ki úgy, hogy fedéshez maradjon a piskótából.
6 tojássárgáját, 7 dkg cukorral, vaníliával, 10 dkg liszttel, 1 dl hideg tejjel péppé keverünk.
A 4 dl tejet felforraljuk és a forrásban levő tejbe az elkészített pépet folytonos keveréssel befőzzük. Ezután levesszük a tűzről.
6 tojásfehérjéből 3 dkg cukorral kemény habot verünk. A habbal együtt a diót, egy kávéskanál narancsdzsemet, az apróm vágott kandírozott gyümölcsöt és a rumnak 1/3-át a krémbe keverjük. A piskótával bélelt pudingformát ezzel ľ részig töltjük.
Piskótalappal befedjük. Sütőben, forró vízben 30 percig lassan gőzöljük.
A maradék cukorból 1 1/2 cl vízzel szirupot főzünk, a hűlésben levő szirupba belekeverjük a megmaradt dzsemet és a rumot.
Beküldte: Eszter - Datum: 2009-07-30 16:32:39