Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Zöldségkrémleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • zöldség
  • borjúcsont
  • tejszín
  • 30 dkg zöldség
  • 1/2 kg borjúcsont
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 2 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 dl tejszín
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A borjúcsontot 2-2,5 órán át főzzük. Azután leszűrjük és egybe­öntjük 30 dkg apróra vágott zöldséggel, amelyet időközben egy másik edényben puhára főztünk.

Az egészet áttörjük szitán, az­után világos rántást készítünk 3 dkg vajból és 3 dkg lisztből, s fel­engedjük 2 dl tejjel és jól felforraljuk.

Forrás után felengedjük a szitán áttört zöldség levével. Megsózzuk és megízesítjük. Tálalás­nál egy tojássárgájával elkevert 1 dl tejszínel vagy édes tejföllel vegyítjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-11-22 12:23:52

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá