Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Zöldborsóleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • zöldborsó
  • borjúcsont
  • zöldpetrezselyem
  • 2 dl kifejtett zöldborsó
  • 1/4 kg borjúcsont
  • vaj
  • liszt
  • zöldpetrezselyem
  • cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A zöldborsót a csonttal 1,5 liter vízben feltesszük és puhára fözzük.

Ezalatt elkészítjük a világos vajas rántást, amelybe finomra vágott zöldpetrezselymetteszünk.

Feleresztjük a levessel, megsózzuk, megizesítjük, s apróra szaggatott vajas glaluskákat fözünk bele.

2-3 evökanálnyi tejszínt, s 1 tojás sárgáját a tálban elkeverünk, mielőtt a levest beleöntenénk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-05 11:33:46

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá