Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Zöldbableves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • zöldbab
  • borjúcsont
  • vöröshagyma
  • 30 dkg zöldbab
  • 30 dkg borjúcsont
  • zsír vagy olaj
  • 3 dkg liszt
  • zöldpetrezselyem
  • 5 dkg vöröshagyma
  • paprika
  • 2 dl tejföl
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztított és rövid darabkákra vágott babot forrásban levő vízbe tesszük; a csontot külön kifőzzük.

Ha a bab puha, felöntjük csontlével, világos zsemleszínű rántást készítünk, amelybe az apróra vágott hagymát, finomra vágott zöldpetrezselymet és egy kevés pirospaprikát teszünk, mielőtt felengednénk.

Rántással együtt felforraljuk, csipetkét fözünk bele és tálalás előtt közvetlenül hozzákeverjük a tejfölt.

A zöldbablevest szájíz szerint ízesíthetjiik nagyon kevés ecettel és cukorral.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-03-03 12:29:37

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá