Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Zellerkrémleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • borjúcsont
  • zellerlevél
  • zellergumó
  • 30 dkg borjúcsont
  • zellerlevél
  • 2 darab zellergumó
  • 5 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 evőkanál tejszín
  • 1 tojás
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A borjúcsontot 2 evőkanálnyi apróra vágott zellerlevéllel 14 dl vízben puhára fözünk, majd levét leszürjük s félre tesszük.

5 dkg vajból, 3 dkg lisztböl rántást készítünk, feleresztjük a zeller levével, majd beletesszük a szitán áttört főtt zellert s habverővel állandóan keverve felforaljuk.

Ízesitőül 3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk egy tojássárgáját s ezt elvegyítjük a levesben. Vajban pirított zsemlekockával adjuk asztalra.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-03-03 12:44:07

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá