Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Újházi Tyúkleves

Magyar leves.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tyúk
  • zöldség
  • hagyma
  • 1 kilós tyúk
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 5 dkg hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1 kis paradicsom
  • bors
  • 20 dkg kelvirág
  • 5 dkg zöldborsó
  • 5 dkg friss gomba
  • 10 dkg kelkáposzta.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megtisztitott tyúkot elvágjuk nyolc darabba. Tegyük fel hideg vízben és miután felforrt, habját szedjük le.

Megsózzuk, beletesszük a hagymát, fokhagymát, borsot, gyömbért és a paradicsomot. Amikor a tyúk puhulni kezd, a vegyes zöldséget vékony metéltre vágva adjuk hozzá, a gombát ugyancsak metéltre vágva, zöldborsót, a rózsákra szedett karfiollal és metéltre vágott kelkáposztát.

Tálalásnál alulra helyezzük a főtt tyúkot, tetejére a házilag gyúrt hajszálvékony finom metélt tésztát, végül a levest a zöldséggel együtt tesszük a tálba.

Ha az Újházi tyúkleves megnyerte tetszésed, talán a húsleves is érdekelhet.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-09 11:14:40

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá