Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Tüdővagdalékleves

Finom magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • tüdő
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • 30 dkg tüdő
  • 1 evőkanálnyi reszelt vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 kávéskanálnyi paprika
  • 3 dkg zsír
  • 3 dkg liszt
  • zöldpetrezselyem
  • 1 dl tejföl
  • 1 babérlevél
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A megmosott tüdőt 1,5 liter vízben sóban, vöröshagymával, babérlevéllel puhára fözzük, majd lehűtve a tüdöt, húsdarálón leőröljük.

A zsírból és lisztből sötétebb rántást készítünk, finomra vágott hagymát pirítunk benne, majd mielőtt felengedjük a tüdő levével, hozzákeverjük a finomra vágott zöld petrezselymet és a pirospaprikát.

Beletesszük a vagdalékot, ízesítjük és jól felforraljuk.

Tálaláskor tejföllel elkeverjük és vékony metéltre vágott piritott zsemlével adjuk asztalra.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-03-25 12:31:13

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá