Magyar leves
A szárnyasaprólékot leveshez előkészítjük, összevágjuk. Jól megmosva feltesszük főni.
Az apró, egyforma kockákra vágott vegyes zöldséget kevés, finom apróra vágott hagymával zsíron kissé lepirítjuk, meghintjük finom apróra vágott zöldpetrezselyemmel és fedő alatt félig puhára párolva hozzáadjuk az aprólékhoz.
Megsózzuk, törött borssal fűszerezzük, nyári idényben néhány kelvirágrózsát és csirágfejet is főzünk bele.
Az egészet majdnem puhára főzzük. Ezután világos rántással (amelybe egy kis vágott zöldpetrezselymet tettünk) a levest berántjuk.
Külön megfőtt zöldborsót és külön kevés vajban megpirított gombaszeletet teszünk még a leveshez, utána ízesítjük és jól felforraljuk. Vajasgaluskát vagy apróra szaggatott velős gombócot főzünk bele betétnek.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-19 07:41:07