Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Rákleves

Finom tengeri leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • rák
  • zöldség
  • konyak
  • 12 db élő rak
  • 6 dkg vaj
  • 4 dkg liszt
  • 1 dl tej­szín
  • 10 dkg vegyes zöldség sárgarépa
  • fehérgyökér
  • zel­ler
  • 5 dkg hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • néhány szem egész bors
  • kis darabka kakukkfű
  • 1/2 dl konyak
  • 1 dl fe­hér bor
  • 2 dkg só
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A ráklevest úgy készítjük el, hogy az apróra vágott vegyes zöldséget, hagymát, fokhagymát 2 dkg vajon megpirítjuk, majd rádobjuk a jól megtisztított élő rákokat, leöntjük konyakkal és meggyújtjuk.

Egy-két percig a lángok közt keverjük, majd ráöntjük a fehér bort, egész borsot és kakukkfüvet teszünk rá, 5 percig párol­juk fedő alatt. A fedő alatt un. erős rákesszencia keletkezik.

Kiszedjük a rákokat, ollóiból és farkából kifejtjük a húst és tálalásig hideg vízbe rakjuk. A visszamaradó fejtorvázat az összes csontokkal ap­róra zúzzuk, majd 2 dkg vajjal megpirítjuk, majd felengedjük 1 liter vízzel, és jól felfor­raljuk. A leves tetején látható a szép piros rákvaj, amit kanállal leszedünk és félreteszünk tálalásig, a levet pedig rá­sütjük az előzőleg készített rákesszenciára.

Vajas rántást készí­tünk, amivel besűrítjük, majd újból jól felforraljuk és átszűrjük. Konyakkal és tejszínnel elkeverjük. Tálalásnál a rák húsokat beletesszük és rákvajjal körül csepegtetjük.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-06-10 13:33:24

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá