Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Nyákleves

Finom különleges leves.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • borjúcsont
  • tejszín
  • rizs
  • 12 dkg rizs vagy dara
  • vagy zabpehely
  • vagy buris
  • vagy árpagyöngy
  • vagy árpakása
  • vagy szágó
  • 2 to­jássárgája
  • 1 dl tejszín
  • 40 dkg borjúcsont
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Nyáklevest az alábbiakból lehet készíteni: rizs, dara, zabpehely, buris, árpakása, árpagyöngy vagy szágóból.

A fenti alapanyagok egyikét több órán át nagyon puhára főzzük és utána a nyákot finom szőrszitán átszűrjük.

Ha orvos engedi, úgy főzhetünk bele borjúcsontot és tálalás előtt tejszínnel elkevert tojássárgájával köthetjük. (Legírozás.)

Figyelem ezeknek a gyógyleveseknek minden betegségnél más elkészítési szabálya van, ezért kell orvosunk utasítását követnünk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-06-10 14:07:22

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá