Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Lencseleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • lencse
  • vöröshagyma
  • sertéscsont
  • 20 dkg lencse
  • olaj vagy zsír
  • 4 dkg liszt
  • 1 babérlevél
  • 4 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 2 dl tejföl
  • egy evőkanál ecet vagy fél citrom leve
  • cukor
  • paprika
  • 1/4 kg sertéscsont
  • vagy füstölt hús leve
  • 2 dkg mustár
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A főzésre előkészített, beáztatott lencsét csontlében vagy füstölt húslében feltesszük főni.

Olajon vagy zsíron finomra vágott hagymát pirítunk, s mielőtt a tűzről levesszük, finomra vágott fokhagymát és pirospaprikát adunk hozzá, elkeverjük és a levesbe tesszük.

Megsózzuk, babérlevéllel fűszerezzük. Cukorral megpirított, barna rántással rántjuk be. Tejföllel simára keverjük, ecettel vagy citromlével ízesítjük, ízlés szerint kevés mustárt is tehetünk bele.

Utána ízesítjük, sózzuk s ha kell, jól felforraljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-01-20 15:23:11

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá