Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Lebbencsleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
0

groen_arrowHozzávalók

  • szalonna
  • lebbencstészta
  • hagyma
  • 8 dkg füstölt szalonna
  • 10 dkg házilag gyúrt lebbencstészta
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 30 dkg burgonya
  • 4 db zöldpaprika
  • 1 paradicsom
  • 1 dkg pirospaprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A füstölt szalonnát apró kockákra vágjuk és állandó keverés mellett kisütjük. A zsír felét félretesszük a lebbencspirítás céljára. Ha szépen megpirult, zsírjáról leszűrjük és a zsírban finomro vágott hagymát pirítunk.

Ha a hagyma megpirult, pirospaprikával meghintjük, gyorsan elkeverjük és kevés hideg vizzel felengedjük.

Újból zsírjára pirítjuk és hozzáadjuk az egyforma apróra összevágott és jól megmosott burgonyát, kissé tovább pirítjuk vele, amíg üveges lesz.

Megsózzuk, törött borssal ízesítjük. Hozzáadjuk a megtisztított és jól megmosott, egyenlő darabokra összevágott friss paradicsomot és zöldpaprikát majd csontlével felengedjük.

Közben a lebbencstésztát a szalonna zsírjában megpirítjuk.

Ha a burgonya már félig puha, belefözzük a megpírított lebbencstésztát, a leszűrt töpörtyűt és a levest megfőzzük. Utána ízesítjük és forrón tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2008-12-05 11:15:47

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá