Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Karalábéleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • karalábé
  • borjúcsont
  • zöldpetrezselyem
  • 30 dkg karalábé
  • zsír vagy olaj
  • 50 dkg borjúcsont
  • 4 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • zöldpetrezselyem
  • 3 evőkanálnyi tejszín
  • 1 tojás
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



30 dkg karalábét vékony metéltre vágunk, s zsíron vagy olajon és 1 dl vízen egy kis sóval megpároljuk.

Azután 1 liter vízzel feleresztve, borjúcsonttal puhára főzzük. Vajas rántást készítünk, 4 dkg vajból és 3 dkg lisztből, amelyet egy evőkanálnyi finomm vágott zöldpetrezselyemmel elkeverünk, azután feleresztjük a levessel, felforraljuk.

Tálalás előtt 2-3 evőkanálnyi tejszínnel elkeverünk 1 tojássárgáját a levesestálban, a levest erre öntjük s elkeverjük, majd frissen vágott zöldpetrezselyemmel meghintve adjuk asztalra. Betétként apró galuskát adunk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-12-19 07:33:32

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá