Magyar leves.
A húst és a csontot alapos lemosás után fazékba tesszük és hideg vízzel a tűzhelyre helyezzük.
Mikor felforrt, rögtön szűrőkanállal szedjük le a habját, majd mérsékelt tűzön szép lassan tovább főzzűk. (Gyors forralástói a leves zavaros lesz.)
Lehabozás után egy órával bezöldségeljük egyforma darabokra összevágott vegyes zöldséggel, karalábéval, kelkáposztával, beletesszük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, megsózzuk és fűszerezzük.
Ha a leves a bezöldségelés után ismét felfort, egészen lassú forrásra állít juk, hogy lassan gyöngyözve fójön, addig amíg a hús megpuhul benne. (A húslevesbe sokféle betétet adhatunk.)
Ha ízlett a húsleves kóstolja meg a finom
Csontlevest is!
Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-17 14:50:43