Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Húsleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • marhahús
  • vegyes zöldség
  • hagyma
  • 60 dkg marhahús
  • 20 dkg marhacsont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 8 dkg hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 5 dkg karalábé
  • 1 zöldpaprika
  • 5 dkg friss paradicsom
  • 2 g egész bors
  • 2 g gyömbér.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A húst és a csontot alapos lemosás után fazékba tesszük és hideg vízzel a tűzhelyre helyezzük.

Mikor felforrt, rögtön szűrőkanállal szedjük le a habját, majd mérsékelt tűzön szép lassan tovább főzzűk. (Gyors forralástói a leves zavaros lesz.)

Lehabozás után egy órával bezöldségeljük egyforma darabokra összevágott vegyes zöldséggel, karalábéval, kelkáposztával, beletesszük a paradicsomot, a hagymát, a fokhagymát, megsózzuk és fűszerezzük.

Ha a leves a bezöldségelés után ismét felfort, egészen lassú forrásra állít juk, hogy lassan gyöngyözve fójön, addig amíg a hús megpuhul benne. (A húslevesbe sokféle betétet adhatunk.)

Ha ízlett a húsleves kóstolja meg a finom Csontlevest is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-10-17 14:50:43

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá