Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Gombaleves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • gomba
  • vöröshagyma
  • csont
  • 12 dkg friss champignon vagy vargánya gomba
  • 5 dkg zsír vagy olaj
  • 5 dkg liszt
  • 5 dkg vöröshagyma
  • törött bors
  • 1 csomó zöldpetrezselyem
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg csont
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A gombát megtisztítjuk, megmossuk és vékony szeletekre vágjuk.

A hagymát finomra megvagdaljuk, 2 dkg zsírban vagy olajban megpiritjuk, rátesszük a felszeletelt gombát és azt is megpirítjuk rajta.

Felengedjük a csont kifőtt levével, sózzuk, borsozzuk és jó fél óráig főzzük. A többi zsírral és liszttel zsemlcszínű rántúst készítünk, a finomra vágott zöld petrezselymet hozzákeverjük és egy kevés hideg vízzel elkeverve, a levest beránt juk vele.

Apró galuskákat főzünk bele és végül tálalás előtt belekeverjük a tejfölt.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-02-11 19:17:53

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá