Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Frankfurti leves

Finom Frankfurti leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • zöldség
  • vöröshagyma
  • borjúcsont
  • 20 dkg zöldség
  • zsír vagy olaj
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 30-40 dkg borjúcsont
  • vaj
  • liszt
  • zöld petrezselyem
  • 25 dkg kelkáposzta
  • paprika
  • bors
  • 1 dl tejföl
  • 1 pár virsli
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



25 deka kelkáposztát, 20 dkg zöldséget apróra vágunk és kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk, majd egy evökanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1,5 liter csontlével.

Ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe egy fél kg borjúcsontot.

Fözzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, amelybe egy evőkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük.

Az egészet átpasszírozzuk, majd még egy kis tejfölt adunk hozzá.

Tálalás előtt apró karikákra vágott virslit teszünk a levesbe, amellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlekockával adjuk asztalra.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-02-21 16:35:03

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá