Finom Frankfurti leves
25 deka kelkáposztát, 20 dkg zöldséget apróra vágunk és kevés zsíron vagy olajon megpirítjuk, majd egy evökanálnyi finomra vágott vöröshagymával tovább pirítva feleresztjük 1,5 liter csontlével.
Ha vízzel eresztjük fel, tegyünk a levesbe egy fél kg borjúcsontot.
Fözzük ki a levest jó ízesre. Egy kis vajas rántással, amelybe egy evőkanálnyi zöldpetrezselymet tettünk, majd némi törött borssal ízesítjük.
Az egészet átpasszírozzuk, majd még egy kis tejfölt adunk hozzá.
Tálalás előtt apró karikákra vágott virslit teszünk a levesbe, amellyel újból forraljuk egy kissé. Zsírban pirított zsemlekockával adjuk asztalra.
Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-02-21 16:35:03