Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Fejtett Bableves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fehér bab
  • zöldség
  • sertéscsont
  • 30 dkg friss fejtett fehér bab
  • zsír vagy olaj
  • 3 dkg liszt
  • 3 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • paprika
  • 1 zellerlevél
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 2 dl tejföl
  • 30 dkg sertéscsont
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A kifejtett babot jól megmossuk, majd csontlében feltesszük főni.

Megsózzuk, egész fej hagymát, kevés zellerzöldet, vegyes zöldséget főzünk bele, amit tálalás előtt a levesből kiveszünk.

Világosbarnára pirított vágott hagymával, fokhagymával és pirospaprikával ízesített rántással rántjuk be. Tejfölt keverünk bele és jól felforraljuk. Szükség esetén tej fölös habarással is sűríthetjük. Csipetkét főzünk bele.

Ha ízlett a fejtett bableves kóstolja meg a finom burgonyalevest vagy zöldséglevest is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-09 11:50:04

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá