Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Facánleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fácán
  • zöldség
  • vörös­hagyma
  • 1 fácán
  • 30 dkg vegyes zöldség
  • 1 fej vörös­hagyma
  • 2 cikk fokhagyma
  • bors
  • fenyőmag
  • 4 dkg tápióka
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Erre a célra öreg fácánt veszünk, amely sütésre nem alkalmas, viszont levesnek kitűnő.

A szárazon megtisztított fácánt jól meg­mossuk és 5-10 percre betesszük közepesen forró sütőbe átsülní.

Ezután a sütőből kivéve, hídeg vizben feltesszük főni húsleves­szerűen. Felforralás után lehabozzuk, bezöldségeljük, sózzuk, fű­szerezzük.

Ha a fácán megpuhult, kivesszük a levesből, leszedjük a csontról, s a húst vékony metéltre felvágjuk.

A levest ruhán szűrjük meg, tápiókát főzünk bele, s a hússal együtt tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-11-22 11:49:51

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá