Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Csontleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • csont
  • vegyes zöldség
  • hagyma
  • 60 dkg csont
  • 10 dkg sárgarépa
  • 10 dkg fehérgyökér
  • 10 dkg zeller
  • 5 dkg hagyma
  • 1 cikk fokhagyma
  • 1/2 fej karalábé
  • 1 cikk kelkáposzta
  • 1 zöldpaprika
  • 1 kávéskanálnyi paradicsompüré
  • bors
  • gyömbér
  • só.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Készítése hasonló a húsleves készítéséhez. Ha nincs marhacsontunk, vehetünk sertés- vagy borjúcsontot is, de ebben az esetben előzőleg le kell forrázni, különben zavaros lesz a levesünk.

Forrázás után hideg vízzel tesszük fel a csontot, ha felfőtt, habját leszedjük szűrőkanállal, megsózzuk, bezöldségeljük a megtisztított és cikkekre vágott vegyes zöldséggel, hagymával, fokhagymával, karalábéval, kelkáposztával és paradicsommal.

Egész borsot és kis darabka gyömbért teszünk bele, majd amikor mindezzel ismét felfőtt, szép lassú forralás mellett 3 óra hosszáig főzzük. Leszűrjük és a húsleveshez hasonlóan betétekkel tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2007-11-09 10:52:16

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá