Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Burgonyapüréleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • burgonya
  • borjúcsont
  • tejszín
  • 25 dkg burgonya
  • 20 dkg borjúcsont
  • 3 dkg vaj
  • 3 dkg liszt
  • 1 deci tejszín
  • 1 tojás
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



1 liter vízben a burgonyát felfőzünk, majd szitán a burgo­nyát áttörjük. 3 deka vajból és 3 deka lisztből világos rántást ké­szítünk, melyet feleresztünk a borjúcsont levével, s a szitán áttört burgonyát habverővel állandóan keverve felforraljuk, s egy kis sóval ízesítjük.

Tálalás előtt 1 deci tejszínnel 1 tojássárgáját a levesestálban előre elkeverünk, s azzal adjuk fel.

Hozzá vajban pi­rított zsemlekockát adunk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-11-22 11:59:21

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá