Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Burgonyaleves

Magyar leves.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • burgonya
  • vöröshagyma
  • liszt
  • 40 dkg burgonya
  • olaj vagy zsír
  • 3 dkg liszt
  • 6 dkg vöröshagyma
  • paprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A burgonyát megtisztítunk, apró kockára vágva, néhány zellerlevéllel, az egész hagymával 1/2 liter vízben főzzük.

Készítsünk olaj vagy zsírból és egy kis lisztből vékony rántást, amelyet finomra vágott zöldpetrezselyemmel, a paprikával elkeverjük, egy kis hideg vízzel feleresztjük, s összevegyítjük.

Aztán addig forraljuk csendesen, míg a burgonya puha nem lesz. Tálaláskor pár kanál tejföllel is ízesíthetjük.

Ha ízlett a burgonyaleves kóstolja meg a finom zöldséglevest vagy fejtett bablevest is!

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2007-11-09 11:30:09

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá