Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Boros alma vagy birsalmakrém-leves

Finom birsalmakrém leves.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • alma vagy birsalma
  • vanília
  • tejföl
  • 1 kg alma vagy birsalma
  • 2 dkg vaj
  • 1 evőkanál liszt
  • 2 tojás
  • 1 dl tejföl
  • cukor
  • vanília
  • bor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Boros alma vagy birsalmakrém-leves elkészítése az almát felszeleteljük és feltesszük főni, ha megpuhult átturmixoljuk.

A vajból és lisztből rántást készítünk, amit 8 dl vízzel felengedünk, kevés sóval, cukorral, vaníliás cukorral ízesítünk. Majd hozzáadjuk a bort, a gyümölcspürét és jól felforraljuk.

A tojások fehérjéből kemény habot verünk, megcukrozzuk és a levesben galuskaként kifőzzük, majd ha megfőtt kiszedjük. A tojássárgákat a tejföllel elkeverjük és a levesbe keverjük. Amikor elkészült a galuskát beletesszük a levesbe.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsu - Datum: 2009-09-18 16:38:00

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá