Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Borleves

Magyar leves.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • fehér bor
  • tojássárgája
  • fahéj
  • 10 dl fehér bor
  • 5 tojássárgája
  • cukor
  • fahéj
  • citromhéj
  • 1 szegfűszeg.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A borból egy decit félreteszünk. A fehér bort 3 dl vízzel feltesszük főni, cukorral és a fűszerekkel.
Egy edényben habverővel elhabarjuk a tojássárgáját, az 1 dl fehér borral, s ha a bor felforrott, hozzáöntjük a tojássárgájához, tűzretesszük és folytonos keverés mellett forrpontig hevítjük.
A tűzről levéve néhány percig keverjük, majd finom szűrőn átszűrjük és melegített csészékben tálaljuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2008-01-20 15:15:19

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá