Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Bableves

Magyar leves

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • bab
  • disznóláb
  • vöröshagyma
  • 20 dkg száraz bab
  • egy-két disznóláb
  • 3 dkg zsír vagy olaj
  • 3 dkg liszt
  • 6 dkg vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 dl tejföl
  • paprika
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



20 dkg száraz babot egy és fél liter vízben, egy kis sóval, egy-két darab füstölt hússal, vagy füstölt disznólábbal puhára főzünk.

Barna rántást készítünk 3 dkg zsírból vagy olajból és 3 dkg lisztből, ebbe egy 6 dkg-os vöröshagymát reszelünk s egy gerezd összetört fokhagymát teszünk. Jól elkeverjük, még egy kevés pirospaprikát teszünk hozzá és feleresztjük úgy, hogy a leves legalább 14 dl legyen.

Egy dl tejföllel elkeverve adjuk asztalra. Ha füstölt húst főzünk a levesbe ügyeljünk, hogy el ne sózzuk. Végül csipetkét főzünk bele.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-02-11 19:04:11

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá