Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Almaleves

Finom alma leves.

Kategória:
Levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • alma
  • fehérbor
  • pirított zsemlekocka
  • 6 savanykás alma
  • 1/2 citrom leve
  • 5 dl fehérbor
  • 5 dl víz
  • 1 evőkanál liszt
  • 3 dkg vaj
  • 2 ká­véskanál cukor
  • fahéj
  • pirított zsemlekocka
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Almaleves elkészítése az almát meghámozzuk és felszeleteljük, majd feltesszük főni vízbe csipet sóval, cukorral, a citrom levével és egy darabka egész fahéjjal. Miután megpuhult áttörjük.

A vajból és a lisztből világos rántást készítünk, felengedjük a borral, hozzáadjuk az áttört almát, egyszer felforraljuk, pirított zsemlekockát adunk hozzá.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsuzsa - Datum: 2009-09-18 15:49:23

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá