Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Almaleves Julika módra

Finom almaleves recept.

Kategória:
levesek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • alma
  • szegfűszeg
  • fahéj
  • 6db jonatán alma
  • egy csipet sót
  • 4-5 evőkanál cukrot
  • 10 szem szegfűszeg
  • 3-4 darabka fahéj
  • fél citrom vagy citrom leve
  • 1 tejföl
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 mokkáskanál őrölt fahéj
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Almaleves recept elkészítése tisztíts meg kb. 6db jonatán almát. Vágd kockára. Tedd félre. Egy közepes fazekad töltsd fel kb.3/4 részig vízzel, rakj bele egy cipet sót, 4-5 ek.cukrot, 10 szem szegfűszeget, 3-4 darabka fahéjat. Rakd fel főni. Hagyd főni kb.10 percig, hogy a fűszerek íze jól belefőjön a lébe. Ekkor tedd bele a felaprított almát.

Amikor újra felfőtt, akkor habard be. Habarás: 1 tejföl, 1 ek.liszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj. A habarásba a végén tégy a leves levéből, hogy hígabb legyen, így nem lesz csomós, könnyebben elkeverhető.

Az almával egyidőben tégy bele egy fél citromot felkarikázva (ez ne maradjon benne 1-2 óránál tovább, mert kesernyés lesz), vagy 1 fél citrom levét.

Ha a habarás felrottyant, akkor kész.

groen_arrowExtra

Beküldte: Julika - Datum: 2010-02-03 17:42:26

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá