Finom almaleves recept.
Almaleves recept elkészítése tisztíts meg kb. 6db jonatán almát. Vágd kockára. Tedd félre.
Egy közepes fazekad töltsd fel kb.3/4 részig vízzel, rakj bele egy cipet sót, 4-5 ek.cukrot, 10 szem szegfűszeget, 3-4 darabka fahéjat. Rakd fel főni. Hagyd főni kb.10 percig, hogy a fűszerek íze jól belefőjön a lébe. Ekkor tedd bele a felaprított almát.
Amikor újra felfőtt, akkor habard be. Habarás: 1 tejföl, 1 ek.liszt, 1 mokkáskanál őrölt fahéj. A habarásba a végén tégy a leves levéből, hogy hígabb legyen, így nem lesz csomós, könnyebben elkeverhető.
Az almával egyidőben tégy bele egy fél citromot felkarikázva (ez ne maradjon benne 1-2 óránál tovább, mert kesernyés lesz), vagy 1 fél citrom levét.
Ha a habarás felrottyant, akkor kész.
Beküldte: Julika - Datum: 2010-02-03 17:42:26