Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Velőgombóc

Ízletes levesbetét különleges levesekbe.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • velő
  • tojás
  • zsemlemorzsa
  • 12 dkg borjú- vagy sertésvelő
  • 2 dkg vaj
  • egy kis törött bors
  • zöld petrezselyem
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • zsemlemorzsa
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A velőgombóc elkészítéséhez a borjú- vagy sertésvelőt vízben kiáztatjuk, hártyáitól megtisz­títjuk és egy szürőkanálban forró vízbe mártjuk.

Azután 2 dkg vajon megpirítjuk, egy kis törött borssal, sóval, zöldpetrezselyem­mel megízesítjük és egy egész tojással meg egy tojássárgájával és annyi zsemlemorzsával keverjük össze, hogy vizes kézzel kis gom­bócokat tudjunk belőle formálni.

Egy kis fazékban külön kimert levesben kifőzzük és szürőkanállal óvatosan a leveses tálba rak­juk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Gabriella - Datum: 2009-06-18 17:42:06

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá