Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Pászka (Macesz) Gombóc

Különleges finom levesbetét.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • macesz
  • tojás
  • gyömbér
  • 10 dkg macesz
  • 5 dkg vaj
  • 2 tojás
  • 2 g törött bors
  • 2 g reszelt gyömbér
  • zöld petrezselyem
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Pászka (Macesz) Gombóc elkészítése a macesz felét beáztatjuk, majd kicsavarjuk, felét összetörjük morzsává.

Vajat 2 tojássárgájával kikeverjük habosra, sózzuk, fűszerezzük, hozzáadjuk az áztatott maceszt. 2 tojásfehérjéből kemény habot verünk és ezt is hozzáadjuk, végül a maceszmorzsát is hozzáadjuk.

Húslevesben főzzük ki, apró gombóc formára szaggatva.

groen_arrowExtra

Beküldte: Tamás - Datum: 2009-07-05 19:15:18

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá