Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Májgombóc

Finom májas levesbetét.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • máj
  • hagyma
  • liszt
  • 15dkg máj (lehet borjú-
  • sertés- vagy szár­nyasmáj)
  • egy kis reszelt vöröshagyma
  • 2 dkg vaj
  • fi­nomra vágott zöld petrezselyem
  • törött bors
  • 1 egész tojás
  • 4 dkg liszt vagy zsemlemorzsa
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Májgombóc elkészítése 15 dkg májat egy késsel megkaparunk vagy szitán áttörünk.

2 dkg vajon megpirítottunk egy kis reszelt vöröshagymát, majd ezt és a finomra vágott zöldpetrezselymet, sót, törött borsot összekeverünk a májjal, s végül 1 egész tojással és 4 dkg liszttel keverjük és kis gombócokat vagy galuskákat szaggatunk belőle.

A gombócokat vizes kézzel készítjük el. Csendesen forró levesben főzzük. Ha a gombócokat kifőztük, kettévágjuk, hogy megnézzük a belseje is megfőtt-e.

groen_arrowExtra

Beküldte: Kati - Datum: 2009-06-27 14:13:09

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá