Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Májgombóc darával

Finom levesbetét hús- vagy ragulevesbe.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • búzadara
  • máj
  • tojás
  • 8 dkg búzadara
  • 10 dkg máj
  • 3 dkg vaj
  • 1 egész tojás
  • egy kis só
  • 1 evőkanálnyi zöldpetrezselyem
  • egy kis törött bors.
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



A májgombóc darával a következő módon készöl el. 10 dkg szitán áttört májat 3 dkg vajjal, 1 egész tojással, egy kis sóval, 1 evőkanálnyi zöldpetrezselyemmel, pici törött borssal és 8 dkg búzadarával összekeverünk és 10-15 percig állni hagyjuk.

Kis darabkákat szaggatunk belőle, s ezekből vizes kézzel gom­bócokat formálunk, befőzzük a csendesen forró levesbe és ha fel­jönnek a leves tetejére, még legalább 10 percig dagadni hagyjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Erika - Datum: 2009-06-27 14:41:56

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá