Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Kelgombóc

Finom könnyű levesbetét.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • kelkáposzta
  • tojás
  • liszt
  • 15 dkg kelkáposzta
  • egy kis só
  • 1 egész tojás
  • 1 tojássárgája
  • 3 dkg vaj
  • 1 tojásfehérje
  • törött bors
  • 5 dkg liszt
  • 3 dkg zsemlemorzsa
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Kelgombóc elkészítési módja a következő 15 dkg kelkáposztát finom metéltre vágunk, majd egy kis sóval puhára főzzük.

A levét leszürjük és kinyomkodjuk.

1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 3 dkg vajat habosra keverünk, majd 1 tojásfehérjének kemény habját, egy kis sót, törött bor­sot, a kelkáposztát s végül 5 dkg lisztet, 3 dkg zsemle­morzsával összekeverünk.

Az egészet jól összekeverjük, majd vízes kézzel gombócokat formálunk belőle. Csendesen fövő levesbe rakjuk és tizenkét percig főzzük. Mindenféle levesbe adhat juk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Julika - Datum: 2009-06-18 17:37:10

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá