Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Húsgaluska vagy gombóc

Magyar levesbetét.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • borjúhús
  • búzadara
  • tojás
  • 12 dkg borjúhús
  • 1 egész tojás
  • 3 dkg búza­dara
  • 1 dkg liszt
  • egy kis só
  • törött bors
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Húsgaluska vagy gombóc elkészítése 12 dkg borjúhúst többször átdarálunk, 1 egész tojással, 3 dkg búzadarával, 1 dkg liszttel, pici sóval és törött borssal összekeverjük és egy negyed óráig pihentetjük.

Kávéskanállal vagy vizes kézzel apró gombócokat vagy galuskákat formálunk és csak tála­lás előtt főzzük be egy külön edénybe mert levesbe. Csendes for­rással legalább 10 percig főzzük. A levesben tálalva adjuk.

groen_arrowExtra

Beküldte: Eszter - Datum: 2009-06-27 14:46:35

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá