Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Daragaluska

Ízletes magyar daragaluska levesbetét.

Kategória:
Levesbetétek
Ország:
magyar
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • vaj
  • tojás
  • dara
  • 5 dkg zsír vagy vaj
  • 1 tojás
  • 10 dkg dara
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Daragaluska elkészítési módja a következő: A zsírt vagy a vajat a tojással jó habosra kikeverjük. Készíthetjük úgy is, hogy a tojássárgáját keverjük ki a zsírral vagy a vajjal, közben a tojásfehérjéből jó kemény habot verünk.

Hozzáadjuk a darát, picit megsózzuk és jól összekeverjük. Kb. 1/2 óráig pihentetjük a beszaggatás előtt.

Kanállal formázva főzzük be a levesbe úgy, hogy a kanalat minden galuska előtt a forró levesbe mártjuk. A levesnek túlságosan forrnia nem szabad, mert a galuskák széttörnek. Ha megfőtt, levesszük a tűzről és saját levében hagyjuk jól megduzzadni.

groen_arrowExtra

Beküldte: Éva - Datum: 2009-06-27 14:22:43

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá