Receptkereső


Bővitett Keresés »

Hirdetések

Hírlevél


Leiratkozás Hírlevélről »

Grazi kétszersült

Finom grazi kétszersült recept.

Kategória:
húsok
Ország:
osztrak
Főre:
4

groen_arrowHozzávalók

  • rétesliszt
  • tojás
  • cukor
  • 5 tojás fehérje
  • 12 dkg cukor
  • 11 dkg rétes­liszt
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • vaníliás cukor
hozzáadás a vásárlólistához >>

groen_arrowElkészítés



Grazi kétszersült recept elkészítése a vajat vagy a margarint felolvasztjuk és hagyjuk kihűlni. A tojások fehérjét kemény habbá verjük és apránként belekeverjük a cukrot a réteslisztet és az olvaszott, de hideg vajat vagy margarint.

Püspökkenyérformát kivajazunk, megszórjuk liszttel és ebbe öntjük a masszát és forró sütőbe tesszük 5 perc múlva kisebb lángon sütjük tovább. Fogpiszkálóval nézzük meg, hogy megsült-e, amennyiben nem ragad rá massza kész, kivesszük és deszkára borítjuk ki.

Másnap szeleteljük, sütőlemezre egymás mellé fektetjük, és sütőben megszárítjuk. Vaníliás porcukorral meghintjük, úgy hagyjuk kihűlni.

groen_arrowExtra

Beküldte: Zsu - Datum: 2010-03-17 17:14:44

küldje tovább ismeröséhez >>

még nem szavazott >>


groen_arrowSzóljon hozzá